Recensies 

"Ik heb enorm van je boek genoten!! Heel hartelijk dank voor het boek wat je schreef. Ik heb het al aan veel mensen aangeraden! 
 
Het boek ontving ik van een bijzondere vriendin en ik heb het recent gelezen. Het is precies datgene waar ik geïnspireerd van raak en waar ik de laatste maanden los van was geraakt. Het geeft op een aandoenlijke, soms ontroerende en steeds op een eenvoudige manier woorden aan grote dingen. Super om te lezen, voor jong en oud! 
 
Laura
Het boek is opgebouwd in losse hoofdstukken en elk hoofdstuk is een avontuur op zich. Het leest makkelijk en door deze indeling is elk verhaal ook apart te lezen. In verhaalvorm word je meegenomen in de wereld van hooggevoeligheid. En of je nou hooggevoelig bent of niet, het is een heerlijk boek. Een aanrader voor iedereen die bewuster om wil gaan met gevoelens. Voor kleine én grote mensen!
 
Een prachtig boek voor kinderen om zelf te lezen. En, om als ouder samen met je kind te lezen en te ontdekken dat ‘een heleboel gevoel, cool is’.

 

Meer lezen:  http://thebluebutterfly.nl/charlotte-en-de-magische-droomsokken/

 

 

Linda van der Kwast

Lieve Louisa, Nog lekker met vakantie, maar ik wilde je samen met mijn dochtertje nog even heel erg bedanken voor je attentheid om de labels van de magische droomsokken toe te willen sturen voor haar verjaardag! Ze zaten in een mooie 'hoedendoos''waar ze de sokken samen met het boek van Charlotte en haar andere dromen in kan bewaren... Je hebt echt indruk op mij gemaakt en mijn dochtertje geniet zo van Charlotte! Het helpt haar om wat makkelijker en vooral rustiger in te slapen! Mijn meisje vraagt al of er al een tweede boek van Charlotte is, want 'wat als we het boek straks uit hebben..." Ik heb haar aangegeven dat ze dan zelf haar dromen mag opschrijven, maar gelukkig hebben we nog een paar hoofdstukken te gaan. Nogmaals heel erg bedankt!!!!!

 

 

Renate Monte-Meester

Vandaag begonnen in het boek van Charlotte. Wat bijzonder hoe Ilse herkenning vond en steeds dichter tegen mij aan kroop. 
Wat een mooi en dierbaar moment!
 
Dascha Kievits-Bosman
In de Wolken met Louisa
 
Soms valt even alles precies op zijn plek. 
Vol verwachting, met lichte spanning maar met vooral een enthousiast gevoel stap ik Kinderboekwinkel
In de wolken binnen. 
Het is altijd een feestje om bij 
In de Wolken te zijn maar vanavond is een beetje extra bijzonder.
 
Louisa Perreyn, een open en mooie vrouw staat voor ons, puur, prachtig en ik kan zien dat ze het een beetje spannend vindt..maar zodra zij begint te vertellen, beginnen bij mij de tranen.
In iedere zin luidt herkenning.
Het is magisch om te ervaren dat iemand die je niet kent zo precies weet te verwoorden wat jij voelt.
 
Hoog gevoelig...iedereen zal erkennen dat dit begrip je een beetje de kriebels geeft en Louisa spreekt dat vrijwel gelijk uit...
"Ik praat liever over gevoeligerds" aldus Louisa.
 
Louisa durft open te zijn over haar gevoel, haar ervaringen en over haar werk als intuïtief leraar. Dat vind ik ontzettend knap en dat bewonder ik want ik weet hoe kwetsbaar je dan bent.
Zodra je praat over gevoel ben je op je meest kwetsbaarst.
 
Misschien is dat precies waardoor ik zo geraakt word?
Ik weet dat ik geraakt word door herkenning...maar ook omdat ik al 
3 jaar vecht voor herkenning.
 
Vele malen is mijn eigen dochter met autistische aspecten doorverwezen naar hulpinstanties en nog vaker ben ik overstuur weggerend. 
Ze is niet autistisch...ze is gevoelig voor sfeer, haar omgeving en de mensen om haar heen.
Ze kan ontzettend boos en verdrietig zijn. Ik heb mij zo vaak radeloos gevoeld.
 
Als ik heel eerlijk en open schrijf moet ik bekennen....De afgelopen 
3 jaar zijn voor mij de meest eenzame jaren geweest. Als niemand je begrijpt...of je kind begrijpt raak je overstuur, radeloos.
 
De emoties vanavond zijn uit blijdschap, mijn gevoel was al die jaren het goede gevoel...maar ook uit verdriet, al die jaren vechten...die emoties komen op deze avond allemaal eruit!
 
Ik kan nog uren schrijven over en met gevoel maar...ik wil jullie vertellen over het boek!
 
"Charlotte en de magische Droomsokken"
 
In het boek beleven Charlotte en haar opa veel avonturen.
Tijdens deze avonturen leren zij ons wat een geweldig en magisch talent hooggevoeligheid eigenlijk is en vooral...wat een waanzinnige dingen je voor elkaar kunt krijgen, als je hoofd (verstand) en je hart (gevoel) laat samenwerken.
De magische sokken helpen je dromen waarmaken.
 
Ik heb de volgende dag gelijk met mijn dochters "magische" sokken gekocht, labels eraan gedaan en uitgelegd dat dit ons nieuwe voorleesboek is.
 
De meisjes zijn enthousiast en de sokken zijn al snel een begrip!
Mijn oudste dochter lijkt onrustig...
Er is teveel, een boek, sokken, stroomkaarten...ze kan het niet overzien maar komt zelf met het plan een koffer te gebruiken waar we het boek, de sokken en de kaarten in doen.
 
We noemen het "Charlotte's koffer"
De koffer staat op een centrale plek in huis zodat iedereen op elk moment haar sokken kan aantrekken om weg te dromen of een droomkaart kan trekken. Het geeft haar rust en overzicht.
 
Het verhaal is zo leuk! Charlotte en opa zijn al helemaal geïntegreerd binnen ons gezin...en dat in twee dagen! Regelmatig hoor ik mijn dochter vragen...
"Zouden Charlotte en opa dat ook zo doen?"
 
Ik heb mij ingeschreven voor alle workshops die Louisa gaat geven komende maanden. Gevoelig of juist helemaal niet...Louisa leert je meer dan duizenden studies doen...zij leert je luisteren naar je intuïtie waardoor je meer gemoedsrust, creativiteit, vertrouwen en plezier in jouw leven en dat van je kinderen gaat ervaren!
 
Kun jij een beter cadeau bedenken om de kinderen op deze wereld mee te geven? Aldus Louisa Perreyn.
 
Dank je wel Inge Roos voor wederom zo'n prachtige avond in jouw winkel "in de wolken" en Louisa voor de bijzondere ontmoeting!
 
Ilse de Ruiter, Schrijffee
 
www.indewolken.nl
www.louisaperreyn.com
Hoi Louisa,
 
Dit moest ik even met je delen... Ik heb het boek Charlotte en de magische droomsokken aan mijn dochter van 9,5 gegeven. Het boek vindt ze geweldig! Vanmiddag vertelde ze over de healing en dat ze het zo mooi vond en het zelf uit probeerde. Het voelde volgens haar precies zoals in het boek beschreven.
Ook had ze het over de overledenen en dat ze het zo mooi vond. Het gaf haar een gevoel van herkenning. Als kleintje was ze altijd bang voor de dieren en strepen en kleuren in haar kamer.
Zo fijn om mijn grote dochter hier over te horen praten en er samen over te kunnen praten!
 
Dank voor jouw mooie inspirerende boek!
 
Warme groet,
 
Manon
 
Ik heb het boek 'Charlotte en de magische droomsokken' kort geleden gelezen. Echt een superboek voor hooggevoelige kinderen, hooggevoelige grote mensen en mensen die in hun werk met hooggevoeligheid te maken hebben. Heel duidelijk, zeer informatief en prachtig geschreven! Dus een absolute aanrader voor gevoeligerds  :). Ik heb het boek gekocht, maar als je de pagina liked en je naam achterlaat (zie onderstaande info over de actie) maak je kans op een gratis exemplaar, gesigneerd door schrijfster Louisa Perreyn en ook nog een Magische Droomsokken-set. Een mooie boekentip dus!!!  Justa Bouwmeester
“Wow!!! zo mooi!!! Ik ben begonnen in het boek charlotte en de magische droomsokken. Meteen had ik alle aandacht van mijn dochter en die herkenning!!! Marisa zei:" mama ik lijk dat meisje wel". zo mooi. ook herkende ik alles wat ik las. zo mooi om mijn dochter zo te zien reageren en zo gelukkig te zien worden, door al die herkenning. het liefst had ze gewild dat ik het boek in een keer uit zou lezen, maar het was al best wel laat aan het worden en ik kreeg een steeds drogere stem. Ook wil ze dolgraag Charlotte ontmoeten. en uiteraard moeten de droomsokken er ook komen ik ben je zo dankbaar dat ik je heb mogen ontmoeten en naar je heb mogen luisteren en nu zo'n waardevol boek in mijn handen heb. dank je wel. Het is zo mooi om te zien en precies zoals jij zei. ik dacht nog een boek om met mijn dochter te lezen....eerst maar zien of ze het echt wel wat vindt, maar echt waar zoveel dingen die zij ook tegen komt....eigenlijk alles wat er in staat en dan haar gezichtje met stralende ogen en ook het meteen erover willen vertellen en praten met mij en dat ook zij erachter komt dat ik het ook zo meemaak. dan smelt je.”  Ylze Riet
Ik heb net je boek over Charlotte en de magische droomsokken uit, wat een tof boek! Ik zou willen dat ik het als kind gelezen had. Wat had dat geholpen! Super dat ik het boek nu kan delen met andere kleine (en grote gevoeligerds :-)
 
Pauline Coppens
Mijn zoontje en ik genieten van het boek. Het is heel mooi en herkenbaar. Hij wil er graag uit voorgelezen worden en leunt dan heerlijk tegen mij aan. Een echt mama kind moment voor ons. Ik zelf heb heel erg dat ik denk hmm....had ik maar iemand die dit aan mij had voorgelezen toen ik zo jong was, zou een hoop moeilijke periodes en vragen hebben bespaart. Maar ook dankbaar dat ik dit nu wel kan doen voor hem en tegelijkertijd toch ook voor mezelf. 
Oh en dan ben ik je vergeten te vertellen dat toen hij het boek voor het eerst opende hij zei dat hij lichtbeestjes erin zag...een bevestiging van boven
 
F.
Het boek ‘Charlotte en de magische droomsokken’ opent de poort naar de fantasiewereld die we met zijn allen bezitten.
Ik werd tijdens het lezen van het boek ondergedompeld in de magische droomwereld. Het ontroerde het speelse kind in mezelf en ik genoot van de avonturen.
Het bijzondere is dat de belevenissen door groot en klein samen beleefd worden en dat sluit nu net zo fijn aan met mijn eigen droom om ouders en kinderen vanuit hun hart dicht bij elkaar te brengen.
Heel veel wijsheden rond hooggevoeligheid en gedachtekracht worden op een leuke manier in het verhaal verwerkt.
Ik vind het boek een aanrader voor groot en klein, voor allen die de hartelijke speelsheid een plaatsje willen geven in hun dagelijkse leven.
Ik hoop, Louisa, dat we nog heel veel boeken mogen lezen van jou. Het verhaal is een geschenk voor ouder en kind. 
 
Nancy Verhaeghe van Fonkelster, Belgie
 Vele kindjes in mijn klas voelen zich een beetje "Charlotte" . Het is een nieuwe uitdrukking geworden. Juf mag ik wat buiten lopen, ik voel me een beetje "Charlotte". Hihi... Vind ik wel schattig toen iemand dat de eerste keer zei.:)
 
Laurence Chedaleux 
Download hier de uitgebreide boekbespreking door drs. Loes van der Wolf (PDF)
 
 
Je boek is bij mij een hit. Wat had ik dit boek graag als kind willen lezen! Wat een steun en houvast voor gevoeligerds is dit. Al wordt het kind in mij er nu ook heeeeeel erg blij en gelukkig van. En het is fijn om zoveel herkenning en erkenning te vinden in dit magische boek. Gevoelig zijn is niet gek of raar of aanstellerij. We hebben net als iedereen iets bijzonders te brengen.  Als mijn dochtertje (ook een gevoeligerd) wat ouder is, zal ik het haar zeker voorlezen!  

Ellen Prosee
 
"Dit is een fantastisch boek. Als je je kind en jezelf op positieve, speelse wijze wilt leren omgaan met hooggevoeligheid. Heeft mij al veel inzicht gegeven, en heb het in een adem uitgelezen. Auteur is Louisa Perreyn."  

Tony Broers
 
“Ook net gelezen :-) in je fantastisch mooie boek. Mijn dochter van 4 kreeg al een glimlach op haar gezicht van (h)erkenning toen ik een zinnetje voorlas van de 1e pagina. En dan zijn we pas bij pagina 1! Echt een geweldig gevoel gaf dat. We zijn benieuwd wat de rest van het boek ons brengt. Many thanks!”

Miriam Hoogendoorn
 
“Hi Louisa, ik vind je boek erg mooi. Maar chapeau voor je boek. Niet alleen kinderen hebben dit soort boeken nodig, ouders ook. Lieve groet van”

Ine van Gisbergen
 
“Hey....3x raden. Heb net hoofdstuk 1 voorgelezen aan Levi. Hij herkende veel en wilt morgen sokken gaan uitzoeken om ook zo te gaan dromen/reizen x”

Vlinder fladdert graag
 
“Sinds een aantal jaren weet ik dat ik hoog-gevoelig ben. Dat was best een eyeopener. Ook een geruststelling, ik was dus niet de enige die anders was. Als kind voelde ik mij echt een buitenbeentje. “Ach Manuela is zo’n gevoelig kind” werd er... dan gezegd. Eigenlijk droeg ik de last van de hele wereld op mijn schouders. Als we in de auto zaten en er lag een doodgereden dier op de weg, dan kon ik daar de hele dag verdrietig om zijn. Ik werd altijd gewaarschuwd een andere kant op te kijken. Als anderen verdriet hadden dan was ik van slag. Nare berichten in het nieuws daar kon ik niet van slapen. Strubbelen met het omslaan van mijn stemmingen en niet weten waarom, heel verwarrend. Nu weet ik dat je gevoelens van anderen kan oppikken. Dat zuigt energie. Ik ben tegen veel onbegrip aangelopen, je raakt namelijk heel snel overprikkeld. Ik kan niet zo goed tegen hele harde geluiden, die gaan echt door merg en been. Drukke mensenmassa’s komen echt op mij af. Terwijl anderen in mijn omgeving daar helemaal geen last van blijken te hebben. Je zintuigen staan wat scherper afgesteld. Er zitten ook hele mooie kanten aan sensitief zijn je kunt veel voor anderen betekenen omdat je een heel sterk inlevingsvermogen hebt. Ik wil leren er steeds meer mijn kracht van te maken in plaats van een last. Tom is ook een gevoeligerd, daar zijn we inmiddels achter. Op een mooie manier, echt een mix van stoer en gevoelig. Ik wil hem zo veel mogelijk helpen daarbij. Louisa Perreyn heeft en fantastisch boek geschreven. Charlotte en de Magische Droomsokken. Speciaal voor de gevoeligerds op deze wereld. (En dat zijn er steeds meer). Dit boekje is voor kinderen een fantastisch avonturenverhaal, alleen al daarom zal het ze aanspreken. Maar ze zullen zich ook al snel in de personage van Charlotte gaan herkennen. Heerlijk om te lezen over zo’n geweldig stoer meisje die tegen dezelfde dingen aanloopt als jij. Er staan heel veel lessen en handvaten verweven in het verhaal. Handvaten om meer in je kracht te komen staan en beter met gevoeligheid om te kunnen gaan. Ik als “grote” gevoeligerd vond het ook een heel fijn boek om te lezen, heel veel herkenning en ik kan er zeker nog wat van leren. Is je kind gevoelig of heb je zelf last van gevoeligheid, dan kan ik je van harte dit boek aanbevelen!!! Ik ga het Tom ook voorlezen, hij kan zelf hartstikke goed lezen maar heeft nog niet echt zin om een boek te pakken. Dus hebben we besloten dat ik het gaat voorlezen voordat hij gaat slapen. Lekker net als toen hij wat kleiner was. Ik denk dat hij het heel fijn gaat vinden. Louisa mijn complimenten, wat heb je een briljant boek geschreven! Ik ben onder de indruk. Ik heb er van genoten! Ik hoop van harte dat je veel gevoelige zieltjes mag bereiken!”

Manuela Doornhein 
 
“Noor  is er helemaal vol van. Na ieder hoofdstuk legt ze het boek neer en dan moet ze eerst haar verhaal er over kwijt. Gisteren moest ik de tekenles waar ze op zit overnemen en ik hoorde dat ze over Charlotte zat te praten tegenover de andere kinderen. Mooi hé."

Jeroen Flantua
 
“Wauw...wat een herkenning, erkenning ook. Het is de essentie van hoe het is en voelt, iig voor mij...
Dank je wel, lieve Manuela voor het delen, dank je wel, lieve Louisa voor het schrijven over Charlotte... #steedsdankbaarderdatikeengevoeligerdben”

Marline Brink
 
‘Lieve Louisa, Tijdens het lezen rolden de tranen spontaan over mijn wangen... Dat is vast een les voor mij. Van herkenning? Ik ga het boek snel nog een keer lezen, kijken wat ik dan ga leren. Maar eerst even laten zakken... en ontdekken... en dromen. Want dat doe ik  nu veel meer...Dank voor het boek van Charlotte en haar opa. Ik geloof dat ik mijn eigen opa ook heb gevonden! Dankjewel,’

Marije Greven

"Ik heb nu het eerste hoofdstuk van het boek aan Tom voorgelezen, lekker voordat hij gaat slapen en hij vind het nu al een heel leuk boek!!! Terwijl de spannende avonturen nog moeten komen. Vanmiddag was hij met een vriendje aan het spelen en toen gingen ze even iets pakken op zijn kamer. Het boek ligt naast zijn bed en toen hoorde ik hem er over vertellen aan zijn vriendje! Leuk hé."
 
Manuela Doornhein
"Via facebook kwam ik je boek tegen en die trok me meteen. Ik je site geliked en dat was het even. Vorige week werd ik weer op je gewezen en ben meer naar je gaan kijken op internet. Ook had ik de drang om je boek te kopen en dat is gebeurt. Het boek is binnen en met het lezen van de eerst paar regels kreeg ik al tranen in mijn ogen. Wat komt het boek binnen bij me zeg. Geweldig.
Ik heb je boek meegenomen naar mijn fysiotherapeut die ook met kinderen werk en die schreef meteen je naam op. Je boek kwam ook bij haar binnen."
 
Martina